Spleetrooster DSCXLS

Toepassingsgebieden

Het spleetrooster SCHAKO type DSCXLS is geschikt voor gebruik in ruimtes met een hoogte van 2,6 m tot 4 m. Het plafondspleetrooster wordt geleverd als 1-spleetversie en is verkrijgbaar als enkel rooster of in banduitvoering. Hij wordt gekenmerkt door zijn kleine uitvoering en kan daardoor zeer goed in architectonische concepten worden geïntegreerd.

Functie

De grote vrije stromingsdoorsnede van het SCHAKO DSCXLS spleetrooster zorgt voor een zeer hoge luchtdoorstroming in vergelijking met andere spleetroosters. Door de stabiele luchtstraal en de goede inductie kunnen ze in koelgevallen tot ΔT ≤ 12 K worden gebruikt. De door de lamellen gegenereerde voordruk zorgt ervoor, dat het spleetrooster over zijn gehele lengte gelijkmatig van lucht wordt voorzien. Een latere verandering van de richting van de uitgeblazen lucht op het bouwterrein is echter te allen tijde mogelijk, omdat de luchtrichtlamellen bij SCHAKO zoals gebruikelijk eenvoudig van buitenaf ingesteld kunnen worden.
Wordt bij de bestelling naar een bepaalde luchtuitblaasrichting gevraagd, dan wordt dit in de fabriek al ingesteld. De uitlaat kan voor toe- en afvoerlucht worden gebruikt.

Luchtvolumebereik

200 - 400 m³/h per meter gleuf, gebruik in VVS-installaties van 100 - 40 %