Ventilatorconvectoren AQUARIS SILENT

Toepassingsgebieden

Ventilatorconvectors van de AQUARIS SILENT familie kunnen ingezet worden om te koelen en te verwarmen. Bijzonder geschikt zijn ze in combinatie met warmtepompen en lage energie-verwarmingsinstallaties die bij het verwarmen met geringe toevoertemperaturen werken of bij het koelen met hoge toevoertemperaturen.
De geringe bouwhoogte van de AQUARIS SILENT maakt de inbouw mogelijk in verlaagde plafonds of in plafondpanelen. Ook de montage of inbouw in wanden of in vloeren is probleemloos mogelijk, zelfs bij weinig ruimte.
Door deze flexibele inbouwmogelijkheden zijn de AQUARIS SILENT-ventilatorconvectors ook zeer geschikt bij de renovatie van bestaande installaties of uitbreidingen. Met de optionele ommanteling van het apparaat is ook een wandmontage dichtbij de vloer mogelijk. Alle apparaten kunnen alternatief ook worden gecombineerd met de bekende luchtroosters van SCHAKO.

Functie

Ventilatorconvectoren vormen een bestanddeel van airconditioningsinstallaties, die met warm of koud water geklimatiseerde lucht produceren en deze in een ruimte in een gebouw aanvoeren. Ze kunnen verschillende functies hebben – afhankelijk van het seizoen, de karakteristieke waarden van de lucht die door het airconditioningsapparaat stroomt en van de geïnstalleerde componenten.
Iedere AQUARIS SILENT-ventilatorconvector is een ruimtelijk onafhankelijk systeem met eigen warmtewisselaar, eigen filter, eigen ventilator en een eigen regelapparaat. Een directe luchtuitwisseling tussen verschillende ruimtes in een gebouw via een centrale airconditioning vindt daardoor niet plaats. Iedere ruimte is daardoor een geheel individueel comfortbereik.
Deze eigenschap is bijzonder belangrijk bij hotelkamers, ziekenkamers, of kantoorruimtes waar een wederzijdse vermenging van lucht een probleem kan vormen.

Referenties