Airconditioningconvector NBS

Toepassingsgebieden

De compacte afmetingen en de geringe hoogte maken de airconditioningconvector NBS tot een perfecte oplossing voor een horizontale inbouw in tussenplafonds. Bijzonder geschikt is hij voor kleine decentrale inrichtingen, waar hoge koelvermogens en drukopwekkingen noodzakelijk zijn, zoals dit een standaard airconditioningconvector kan presteren. Bovendien overtreft de airconditioningconvector NBS de prestatie van een standaard airconditioningconvector.

Functie

Airconditioningconvectoren vormen een bestanddeel van airconditioningsystemen die met warm of koud water geklimatiseerde luc´ht opwekken en deze in een ruimte in een gebouw toevoeren. Ze kunnen, afhankelijk van het jaargetijde, de karateristieke waarden van de lucht die door de airconditioning stroomt, en door de geïnstalleerde componenten, verschillende functies uitvoeren.
Ieder airconditioning kan gezien worden als een onafhankelijk systeem dat uitgerust is met warmetwisselaar, filter, ventilator, condensaatwaterbak en optioneel regelapparaat. Naast de voordelen van de autonomie waarborgen de airconditionings dat luchtcirculatie tussen afzonderlijke ruimtes verhinderd wordt. Deez eigenschap is bijzonder belangrijk voor de uitrusting van hotels en andere toepassingen, waar een wederzijdse contaminatie een probleem kan vormen.
Ze bieden de mogelijkheid van een uitvoering met gesloten luchtcirculatie of met menging uit verse lucht en luchtcirculatie resp. omgevingslucht.

Referenties